Fionin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Byť FIT je super

Viete prečo sú ľudia, ktorí cvičia spokojnejší a šťastnejší? Asi to viete, ale predsa krátky článok :).

Pri cvičení sa uvoľňujú hormóny - endorfín, dopamín - tzv. hormóny šťastia, ktoré sa  postupne uvoľňujú a spôsobujú dobrú náladu, podporujú pozornosť a motiváciu. Taktiež cvičením spaľujete nielen kalórie, chudnete a formujete postavu, ale aj napomáhate svojmu zdraviu, imunite a psychickej pohode.

Napríklad, pri behu dokážete prestať myslieť na všetko. Od práce až po osobné problémy. Stačí, že budete počúvať hudbu, alebo pri behu v prírode Vás bude ukľudňovať spev vtáčikov.

Cvičenie dokonca upevňuje vzťahy. Ak si napríklad pôjdete zacvičiť so svojím priateľom alebo priateľkou, ktorí Vám vedia poradiť, popritom sa porozprávate, a samozrejme, máte aj spoločné záľuby, vo vzťahu vydržíte oveľa dlhšie a stále sa budete mať o čom rozprávať. Nemusíte byť spolu stále, ale pri spoločných aktivitách, pri ktorých navyše robíte niečo, čo Vás baví, sa zblížite oveľa viac. Cvičenie vo dvojici je aj zábavnejšie, pretože nie vždy sa každému podarí to, čo plánuje. Počas spoločných aktivít sa dozviete veľa vecí o tom druhom.  

Taktiež, ak sa potrebujete odreagovať po náročnom dni, nie je nič lepšie ako si ísť zacvičiť. Niekedy, keď je prebytok energie, ľudia sú nepokojní, nervózni a popudliví. Vtedy je najlepšou voľbou vybitie si energie. Je to na každom, ako si ju vyventiluje, ale z môjho pohľadu je perfektné cvičenie. Je to na každom, čo si zvolí. Pri cvičení sa uvoľníte, zlepšíte si náladu a bude sa Vám večer oveľa lepšie zaspávať, nehovoriac o tom, že urobíte aj niečo dobré pre seba, pre svoje telo a zdravie.

Dúfam, že Vás môj článok zaujal a vrátite sa aj nabudú, aby ste si prečítali ďalšie. Prípadne, ak máte niečo na srdci, môžete mi napísať aj na môj FB


Vždy tam nájdete novinky a čoskoro aj jedno prekvapenie :)

Vaša Fiona :)


Zdravie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014