Fionin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Petržalské paneláky

Zase sa mi raz potvrdilo, že Petržalské paneláky sú robené na spôsob králikární.
Prečo? No jednoducho pre to, že byty sú nalepené jeden na druhom a steny, aj keď staré komunistické, prepúšťajú toľko hluku koľko len môžu, a ak nemôžu tak aj tak môžu. :)
Ja tiež bývam v jednom petržalskom paneláku, a veru, nevymenila by som ho. Mám rada Petržalku a aj paneláky, ale susedia sú niekedy hrozní.
Aj dnes som  sa o tom presvedčila. Keďže som sa presťahovala, dala som si zapojiť telku a internet. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby som bola vedela, že sused bude nervózny. Áno, pracuje v noci, ale to som ja nemohla vedieť, tak ako som nevedela, že pán bude vŕtať do steny. Uznávam, moja chyba, mala som dať oznam, že mi budú zapájať telku, ale ako som toto mala ja vedieť? Vôbec ma nenapadlo spýtať sa technika, či bude vŕtať alebo nie.
Ale späť k panelákom. O trošku hrubšie steny by vôbec nezaškodili. Nevadí mi, že počujem susedovho psa, ani mi nevadí, že počujem dieťa, ktoré plače a tak isto mi nevadí, že počujem susedov v izbe. Ale čo mi najviac vadí je, že ma o tretej v noci zobudia susedia, keď sa hádajú. Keby sa hádali aspoň nejako normálne, ale aby po nich ešte aj pes štekal? A čo vlastne robia o tretej ráno hore? Nemôžu spať? Alebo si robia "party everyday"? Asi sa ich budem musieť na to spýtať, ale to sú susedia, ktorí bývajú dve poschodia nado mnou a ja ich počujem. Neviem si predstaviť ako to znie u susedov priamo pod nimi. Tak tým to vážne nezávidím.
Toto je dôvod, prečo by som chcela hrušie steny. Ale tak samozrejme nie je to jediný dôvod. Napríklad, čo ma ešte napadá je to, že by mohli byť paneláky aj ďalej od seba. Čo ak niekto rád chodí doma vyzlečený? No sused oproti v paneláku mu vidí rovno do okien a strip show a nemusí ani z domu vyjsť. Ľudia bývajú v bytoch a očakávajú nejaké súkromie, ale nie každý to vie. Sú ľudia, ktorí sa vyžívajú v špehovaní ostatných.
A presne to je dôvod, prečo by mali byť steny hrubšie a paneláky ďalej od seba.
Ale ja by som život v paneláku zatiaľ určite nevymenila. Možno sa to časom zmení, no zatiaľ som tu spokojná aj s hlučnými susedami a štekajúcimi psami.
Dnes ma znovu kopla inšpirácia a tak som prispela ďaším svojim článkom. :)
Ak ma niečo napadne, tak opäť niečo napíšem :)
Vaša Fiona :)

Bratislava | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    Teraz som sa vžil do tvojej situácie Fiona. Nočné hádky u susedov,hluk, a okno ako výstavná vitrína. Aj keď s takým ešte skúsenosti doposiaľ nemám pretože žijem v dome mimo mesta, neviem ako by som reagoval keby o tretej ráno začne niekto z vedľajšieho bytu hulákať a rušiť ma.
    publikované: 23.04.2017 18:25:29 | autor: Marian (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Sousedé v paneláku.
    Jo bydlení si vyberete ale sousedy ne. Jako taky sme bydleli v 7 patrovém panelovém domě. Asi 5let a jelikož nám vadil neustálý ruch tak jsme se po těch 5letech přestěhovali a našli si klidnější bydlení tady na těch stránkách https://www.eurobydleni.cz a tady bydlíme zatím 2 roky a doufám že tu budem napořád. Máme tady klid a jsem za to rad.
    publikované: 28.05.2020 09:55:53 | autor: Petr Novak (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014