Fionin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A tá naša MHD

Bratislavská MHD je veľmi vďačná téma. Vždy sa tam niečo udeje.
Napríklad dnes poobede, keď som išla z práce, nastúpila som do električky číslo 3 smerom do Petržalky, ktorá išla zo zastávky Mariánska o 16:08. No čo čert nechcel boli tam aj revízori a vypisovali pokutu.
Slečna vysvetľovala revízorovi, že lístok má, iba jej prišiel o pár sekúnd po tom, čo začali kontrolovať. Samozrejme, revízorov argument bol ten, že do vozidla sa nemá nastupovať bez platného cestovného lístka. Dievčina mu zase s úplným kľudom odpovedala, že tak isto to nie je jej chyba, že lístok neprišiel do dvoch minút ako mal, a preto, keďže nastala chyba medzi komunikáciou, mal by jej tých pár sekúnd uznať. No revízor si stále dookola omielal to svoje, že nemá lístok.
Myslím si, že slečna mala pravdu, pretože, ak by si ten lístok vôbec nekúpila, tak by si tú pokutu zaslúžila, ale lístok  mala a to že prišiel o pár sekúnd neskôr naozaj nebola jej chyba. Ja som si tiež minule kúpila lístok cez SMS a do dnešného dňa mi neprišiel. Podľa argumentu revízora, že bez platného lístka sa do vozidla nenastupuje do vozidla, stála by som tam ešte doteraz a to už sú viac ako tri mesiace. Dopravný podnik by mal podľa mňa zvážiť a nepokutovať ľudí, ktorí majú zakúpený cestovný lístok, ale prišiel o tridsať sekúnd neskôr. Nejaká tolerancia by mala byť, veď v MHD sa denne vozí toľko ľudí na čierno, ako napríklad bezdomovci, a tých, ako som si všimla, revízori nikdy nepokutujú. Tak isto som veľa ráz videla, ako v autobuse sedela partička chalanov, hlučných a revízori ich iba tak obišli. Prečo nedajú pokutu aj im? Slečna ešte aj povedala pánovi revízorovi, že sa ponáhľa po dcéru do školy, no on ju vôbec nepočúval.
Bola by som veľmi rada, ak by sa tento článok dostal aj k Dopravnému podniku a slečne pokutu zmazali, pretože lístok mala.
A taktiež by som bola rada, ak by si Dopravný podnik aj prečítal a naozaj sa nad sebou zamyslel. Je pekné, že do SMS lístku napíšu "Ďakujeme, že využívate MHD. Šetríte tým životné prostredie", ale nemali by revízorov platiť od vybraných pokút, pretože potom idú po ľuďoch ako supy, len aby zarobili, čomu sa ani veľmi nečudujem, lebo všetci pracujeme, aby sme sa uživili, ale toto je už prehnané. Vždy, aj v skupinách na FB som si revízorov zastávala, ale po dnešku to už nikdy viac neurobím.
Držím Vám všetkým, ktorí cestujete denno denne bratislavskou MHD pevné nervy a aby ste nedopadli tak, ako slečna dnes poobede. Dúfam, že tú pokutu nebude musieť platiť a Dopravný podnik sa spamätá.
Nezabudnite, že ma už nájdete aj na FB, Fiona - Fionin blog.
Vaša Fiona :)

Bratislava | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014