Fionin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Klitchko je aj tak Kráľ

Po dlhšom čase som sa opäť rozhodla niečo napísať. A teraz len tak úplne z opačnej strany, pretože o mne málo ľudí vie, že ja mám veľmi rada box.
A keďže v sobotu v noci sa postavil do ringu Vladimír Klitchko a Anthony Joshua, tak to som si nemohla nechať ujsť. Klitchko je úplne super, aj keď ma trošku mrzí, že prehral. Ale nič to, je to iba šport. No ale k veci.
Povedzme si to na rovinu. Klitchko vyzval o štrnásť rokov mladšieho chalana na súboj. Veď to chcelo odvahu, pretože, keď som videla videá z Joshuovho tréningu, bolo vidieť, že je veľmi rýchly.
Na druhej strane, Klitchko má viac zápasov odboxovaných, takže som si povedala, že to bude celkom vyrovnaný súboj. Ani som sa veľmi nemýlila. Prvé kolo, ako vždy, zahrievacie, ale Klitchko mohol trochu poznať Joshuov štýl, lebo pred zápasom s Furym mu okrem brata Vitalija robil sparing partnera aj Joshua. Ale aj Joshua si mohol napozerať Klitchkove zápasy a nebolo ich málo. Zase musím uznať, že sa obaja snažili, no v piatom kole, keď Klitchko zasadil úder Joshuovi a on mal čo robiť, aby to ustál, v ďalších kolách to už vyzeralo, že nevládze, Klitchkovi mohol stačiť jeden dobre mierený úder, pretože Joshua strácal rýchlosť, silu aj energiu a nebránil sa veľmi. Z môjho pohľadu to vyzeralo tak, že ani Klitchko nevládze a oddychuje.
Ale potom to prišlo. V deviatom a desiatom kole sa začal Joshua spamätávať a začal atakovať súpera. Klitchko sa bránil, ale nemal dosť energie na vrátenie úderov. V jedenástom kole dostal od mladšieho súpera dve rany, z ktorých sa ešte postavil, ale tretiu už, ako sa hovorí, nerozchodil a rozhodca ukončil zápas technickým KO.
V čom je môj postrech a prečo je pre mňa Klitchko aj tak najväčší kráľ? No z jednoduchého dôvodu. Vladimír Klitchko má štyridsaťjedna rokov. V jeho veku som ešte asi ani nevidela žiadneho boxera v ringu. Dokonca ani jeho brat Vitalij Klitchko už v tom veku neboxoval, ak si dobre spomínam. Na svoj vek je Vladimír stále veľmi rýchly a sila jeho úderu je určite citelná (dalo sa to vyčítať z výrazu tváre Joshua v momente, keď mu rozhodca začal odrátavať čas). Páči sa mi aj to, že Klitchko neútočí slovne na súperov. Samozrejme, nejaký ten odkaz poslať musí, ale to je v norme. Určite to nie je štýl Tysona Furyho, ktorý to už preháňal, aspoň z môjho pohľadu. Nebudem Klitchka porovnávať napr. s Muhammadom Ali, pretože to sa nedá. Ani s Mikom Tysonom. Každý z nich je iní, osobití. Dokonca sa nedá porovnať ani so svojím vlastným bratom Vitalijom. Tiež som ho videla boxovať  a je to tisíc a jedno.
Ale v každom  prípade, Kličko je pre mňa kráľ, pretože v jeho veku si už takmer nikto netrúfne postaviť sa do ringu a ukázať, že ešte stále má na to, aby vyhral.
Vaša Fiona. :)

P.S. nezabudnite, že ma nájdete už aj na FB, Fiona - Fionin blog.

Šport | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014