Fionin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Okolie Bratislavy

Aj keď viem, že do víkendu je ešte ďaleko, predsa len by som mala pre Vás jeden tip na výlet. Veď plánovať treba dopredu a preto sa nechajte inšpirovať :).
Prednedávnom som sa vybrala na výlet. Nevedela som, kam pôjdeme, ale kroky, v našom prípade kolesá, nás doviedli až do Borinky. Tam sme zaparkovali auto a cez les sme sa vydali do kopca. Cesta bola náročná, kopec strmý a vonku bolo strašné teplo. Kráčali sme pomaly, nikam sme sa neponáhľali a obzerali si les. Spomedzi hustých stromov sa z času na čas predral lúč slnka a krásne osvetlil mach, kvety aj kôru stromov. Po asi pol hodine sme natrafili na malú čistinku, kde sme sa zastavili, aby sme si trošku oddýchli a napili sa (vonkajšia teplota bola 30 stupňov). Určite doporučujem zobrať si so sebou veľa vody a nejaké to jedlo, pretože hore nie je žiadny stánok. :)
Po asi hodine sme vyšli až k nášmu cieľu, zrúcaninám hradu Pajštún, odkiaľ bol prekrásny výhľad. Obloha bola krásna modrá bez jediného obláčika, všade naokolo štebotali vtáčiky, ľudia si priniesli deky, rozprestreli si ich na zelenú trávu a nechali sa zohrievať jarným slniečkom. Deti šantili, hrali sa s loptou, mladí ľudia si opreli bicykle a fotili si krajinu pod hradom.
Toto miesto je vhodné ako aj pre rodiny s deťmi, tak i pre cyklo turistiku ale aj pešiu turistiku. Chce to akú takú kondíciu, ale ak sa neponáhľate, tak je to vhodné pre každého. Určite si nezabudnite zobrať so sebou aj fotoaparát, pretože aj keď sú to iba zrúcaniny hradu, má to niečo do seba a ak si uvedomíte že ten hrad stál do roku 1810, kým ho nevypálil Napoleon, je to obrovský kus dýchajúci históriou.
Takže, ak ste tam ešte neboli, alebo ste tam už boli, určite Vám doporučujem sa tam ísť. Či už znova alebo prvý raz.
Dúfam, že sa Vám tam bude páčiť aspoň tak, ako mne. :)
Vaša Fiona :)
P.S. Krásnu fotku výhľadu z Pajštúnu nájdete aj na mojom FB Fiona - Fionin blog.

Bratislava | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014