Fionin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo s načatým vikendom?

Dnes máme piatok a tak som si povedala, že niečo napíšem. A čo by bola lepšia téma ako víkend?
Samozrejme, všetci sa tešíme od pondelka na to, kedy bude už piatok. Je to deň, kedy sa nám začína čas oddychu a zábavy. Všetci si robíme plány s priateľmi alebo rodinou. No, ale čo v prípade, keď nemáte ísť s kým von. Vonku je krásne počasie a tak treba vypadnúť niekam von. Stačí si zobrať bicykel alebo korčule a zaručene chytíte aj prvú farbu. Hlavne sa nezabudnite natrieť opaľovacím krémom, aby ste nedopadli ako a nespálili sa do červena :).
Môžete sa vybrať po hrádzi smerom na Čuňovo a zastaviť sa pri Dunaji, pozrieť ako plávajú lode a pokračovať ďalej na Gabčíkovo. Samozrejme, všetko záleží na Vašej fyzickej zdatnosti.
Ak nie ste veľmi športový typ, tak je super sa iba prejsť po meste, kúpiť si zmrzlinu, sadnúť si na lavičku a nechať sa zohrievať teplým slniečkom. Ja rada sledujem len tak turistov a skúšam podľa jazyka, ktorým hovoria, uhádnuť, z ktorej krajiny sú. Občas sa mi to podarí, ale minule som si pomýlila Ukrajinu a Rusko. Ich jazyky sú podobné a tak som si myslela, že sú z Ruska. :)
Ďalšou z možností je, sadnúť do auta a neďaleko Bratislavy je hrad Červený Kameň. Je tam krásne múzeum, pávy sa tam voľne prechádzajú, krásna zelená tráva všade naokolo a uplne nádherný výhľad na okolie a Malé Karpaty. Hrad Červený Kameň má dokonca aj svojich sokoliarov, ktorí potešia svojim programom deti aj dospelých.
Ak sa Vám nechce iba tak sedieť, a dali by ste sa aj na nejakú turistiku, no nechcete ísť ďaleko od Bratislavy, určite doporučujem Jaskyňu Driny. My sme tam boli minulý rok a môžem povedať, bolo to perfektné. Prišli sme do Smoleníc a auto sme nechali dolu v dedine. K jaskyni sme si urobili malú túru, ktorá nám zabrala asi 45 minút. Terén je kopcovitý, ale nie veľmi náročný, takže aj ten, kto má slabšiu kodíciu to zvládne, a keďže sa ide v lese, tak tam nie je ani veľmi teplo, no bez vody ani na krok. Aj keď je tam tieň, výstup do kopca k jaskyni dokáže človeka poriadne dehydratovať, takže voda je základ. Čo potešilo moju dcéru, boli informačné tabule o tom, aké zvieratá tam žijú, aké rastliny sa tam vyskytujú a samozrejme informácie o jaskyni. Deti, ktoré už vedia čítať to určite zaujme, pretože sú k tomu pridané aj obrázky. Samotná jaskyňa veľmi chladná, odporúčam si zobrať aspoň nejaký sveter, ja som tam bola v tielku a krátkych nohaviciach a bolo mi dosť chladno, lebo prehliadka trvala cca 40 minút. Áno, moja chyba, že som si sveter nechala v aute. :) Ale stálo to za to. Jaskyňa je krásna a sprievodca vtipný :).
Dúfam, že som Vás inšpirovala na víkend a samozrejme nezabudnite si pozrieť aj moju inšpiráciu na letnú dovolenku na FB, Fiona - Fionin blog. :)
Vaša Fiona

Zábava | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014