Fionin blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Opäť raz Facebook

Tak a som tu znovu.
Facebook je taká vďačná téma, keďže je tam veľa skupín, v ktorých sa predáva, nakupuje a v neposlednom rade komentuje a ohovára.
Dnes aj včera som v skupine Bazár pre ženy čítala príspevky, kde jedna slečna snažila očierniť druhú. V jednom prípade si slečna neprebrala dobierku, na čo jej predávajúca napísala, že chce preplatiť poštovné. Okej, to by bolo v poriadku, keby sa do toho nezamiešala mama slečny, ktorá neprebrala balíček a tam prišli vyhrážky. Ale, ale nejde iba o to, no ak už slečna niečo kupuje alebo predáva, mala by vedieť písať spisovne a vedieť kam patrí "i" a kam "y" a čo to je spodobovanie. Týmto predávajúcim a kupujúcim by som najprv podarovala Slovník slovenského pravopisu, pretože Štúr sa musí v hrobe obracať. Vôbec som sa nepozastavila nad pravopisom tej slečny, ktorá neprebrala dobierku, ani jej mamy, pretože som si pozrela jej profil a zistila som prečo píše tak ako píše, ale keď som si pozrela profil predávajúcej, napadá ma iba jedno slovo: HANBA. Čo ju učili v škole? Veď toto sa už učia druháci na základnej škole, že slovo "vymyslieť" sa nepíše "vimislieť. Veď sa to tam ani nehodí. Bola to mladá slečna okolo osemnásť rokov a takto písala. A potom čaká serióznosť, keď ani nevie správne napísať vybrané slová? Od niekoho, kto by mi napísala v každom druhom slove nejakú gramatickú chybu by som si nič nekúpila. No na druhej strane je to sranda. Niekedy je to také dobré večerné čítanie, keď v telke nič nejde, stačí si urobiť pukance a otvoriť víno a máte o zábavu postarané.
A to čo som si dnes prečítala. Skoro som vybuchla smiechom rovno v práci pri stole. Slečna si objednala tenisky, pretože iná slečna vyrába kamienkové topánky na spôsob Converse. Určite ste ich už videli, okamienkované špička topánky. Vyzerá to veľmi pekne, ale výrobná cena takých tenisiek je maximálne 7€ a slečna ich predáva za 25€ + poštovné. Fajn, musím uznať, že obchodníčka je dobrá, ale čo tá kvalita? Baba, ktorá si tie tenisky kúpila, ich mala obuté dva razy a opadali jej z nich kamienky. Napísala predávajúcej, že ich chce reklamovať a super obchodníčka jej na to napísala, že reklamácie nepríjma :). Poviete si, na FB nič nové, ale čo je to potom za obchod? Veď ak chcem mať spokojných zákazníkov, tak reklamácie príjmať musím. Ale zase na druhej strane, nie je to e - shop, neplatí dane ani odvody, takže ak by sa kupujúca obrátila na Slovenskú obchodnú inšpekciu, tak slečna podnikateľka mi mala dosť veľký problém. Ale to už je na iný článok :). Vráťme sa k riešeniu podnikavého dievčaťa. Predávajúca dala návrh sťažujúcej sa slečne, že jej tam kamienky nalepí, ale musí ich na vlastné náklady poslať jej na adresu a tak isto si musí zaplatiť aj poštovné, keď jej ich bude slečna posielať späť opravené. To je super obchod :) Samozrejme, kupujúcej sa takéto riešenie nepáčilo, a tak to zavesila na stránku Bazár pre ženy, kde sa hneď začali množiť komentáre s odporúčaniami ako to opraviť, ako postupovať, alebo najlepší komentár, ktorý mňa osobne aj pobavil bol, že v adidase mali teraz také za 30€. Vraj slečne stačilo doplatiť si dve eurá a mala by značkové tenisky z obchodu s bločkom a zárukou. :)
A čo ma úplne najviac pobavilo, keď tam napísala predávajúca, plus pridala fotku lepidiel, ktorými lepí kamienky na tenisky (inak lepidlá boli čínske, ešte aj s tými ich znakmi), a spýtala sa, že aké lepidlo má použiť, keďže tým, ktorým to lepí, tie kamienky nedržia. Potom dôverujte takej predávajúcej, keď vie, že používa nekvalitné materiály a draho to predáva.
To je dôvod, prečo si oblečenie a topánky radšej kupujem v obchode a nie u samozvaných podnikateľkách na facebookových stránkach.
Pekný deň Vám praje Vaša Fiona :)
P.S. nájdete ma aj na FB Fiona - Fionin blog :)

Sociálna sieť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014